dinsdag 12 november 2013

Amandelspijs recept maken Sinterklaasrecept!!!

AMANDELSPIJS
(300 gr)

 

 

 

 

Benodigdheden

  • 125 gr (gepelde) amandelen
  • 125 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • evt. het sap van een 1/2 citroen Bereidingswijze
  • Zet de amandelen op met ruim koud water en breng dit aan de kook. Doe de amandelen in een vergiet, spoel ze af met koud water, wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de nootjes in een droge doek. (Gepelde amandelen gebruiken kan natuurlijk ook).
  • Maal de amandelen in een amandelmolen of een vleesmolen (niet in een keukenmachine, omdat er dan te veel olie vrijkomt).
  • Voeg de suiker, het ei, wat zout en evt. het citroensap toe en maal het nogmaals. Meng alles goed, zodat een smeuïge massa ontstaat. Serveertip
    Amandelspijs is het lekkerst als het minimaal een paar dagen oud is. Verpak de spijs in folie en zet het op een afgesloten schaal in de koelkast. De spijs is enkele weken te bewaren.


  • Geen opmerkingen:

    Een reactie posten