dinsdag 12 november 2013

chocoladeletter recept (chocoladeletter maken)

Er zijn veel mensen die denken dat de chocoladeletter I uit veel minder
chocolade bestaat dan de M.
Dat is dus niet waar.
Of het nou een I is of een M, het is allemaal evenveel chocola.
In dit recept ga je zelf een chocoladeletter maken.
Erg leuk om te doen !
Bereidingstijd:
0-10 minuten
Smaak:
Anders
Techniek:
Bakken
Soort gerecht:
Anders
Uit eigen keuken:
Nee (i)

Ingrediƫnten voor 1 personen

500 gram melkchocolade
pan water, en een eetlepel heet water
150 gram roomboter
½ eetlepel oploskoffie

Hulpmiddelen

Pan
kleinere pan die je in de grotere pan kan hangen
spuitzak met kartelspuitje
bakpapier
mixer
grote lepel

Bereidingswijze

Breek de chocolade in kleine stukjes
Vul de grotere pan met water
Laat het water koken
Hang er nu een kleiner pannetje in
Laat daarin de stukjes chocolade smelten (Let op: laat niet warmer dan 32°C
worden)
Neem de mixer

Klop de boter hiermee luchtig
Laat de oploskoffie oplossen in de eetlepel water

Meng nu de boter en het mengsel van oploskoffie en heet water door de
gesmolten chocola.
Haal de pannen van het vuur
Dit is de recept
 
een grote lepel
Schep de gesmolten chocola in de spuitzak

Spuit nu op het bakpapier een letter
Laat het afkoelen.
Daarna kun je ( als je wat meer chocolade maakt ) de letter bespuiten met je eigen fantasie met figuurtjes en zo, of bloemmotief is ook leuk.
Dat bewerk je met een mesje.
Dan opnieuw af laten koelen.

Eventueel kun je, als je de letter net op het bakpapier hebt gespoten,
er wel nog garnering op doen, bijvoorbeeld halve walnoten en koffieboontjes, of wat kleine marsepijnen figuurtjes.
Laat je fantasie de vrije loop.

Serveertips

Als de chocoladeletter hard en afgekoeld is, is hij klaar en kun je hem
opeten.
Waarschuwingen!
Het kokende water, onder de chocolade, is heet.
Kijk uit dat je je niet verbrandt!
Eet de letter niet op voor hij hard en afgekoeld is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten