dinsdag 12 november 2013

BANKETLETTER maken -Sinterklaasrecepten

Benodigdheden
  • 400 gr amandelspijs
  • 2 eieren
  • 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil
  • 1-2 eetlepel slagroom
  • 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het amandelspijs met 1 ei, citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel. Vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 cm.
  • Leg de plakjes deeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 cm overlappen. Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen glad met een deegroller. Er ontstaat ongeveer een lange deeglap van 62 x 10 cm.
  • Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs. Druk de deegranden goed op elkaar en gebruik eventueel een beetje water.
  • Leg de deegrol met de naad naar onderen op de bakplaat en vorm de rol tot een letter of staaf.
  • Klop 1 ei los met 1 theelepel water en bestrijk de banketletter/-staaf hiermee.
  • Bak het banket in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.

  • Geen opmerkingen:

    Een reactie posten