woensdag 13 november 2013

MARSEPEIN maken - Sinterklaasrecepten

Benodigdheden
  • 350 gr gepelde amandelen
  • 500 gr poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 2 theelepels oranjebloesemwater (o.a. in Turkse winkels) Bereidingswijze
  • Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daarna onder de koude kraan. Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en doe ze met het stalen mes in de foodprocessor. Hak ze eerst tot ze heel fijn gemalen zijn.
  • Voeg dan het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe en laat de machine nog even draaien tot een samenhangend geheel ontstaat.
  • Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast.
  • Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en kneed die er goed door. Variatietip
    Van marsepein zijn leuke dingen te maken, zoals poppetjes, diertjes, vruchten e.d. Als kleurstof is ook bietensap (voor rode marsepein) te gebuiken, reine-claudesiroop (groen) of wortelsap (oranje).
  • Geen opmerkingen:

    Een reactie posten