dinsdag 19 november 2013

Karamelsnoepjes maken - Sinterklaasrecepten


Benodigdheden
  • 450 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels water
  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels stroop
  • 3 dl melk
  • 1,5 dl room Bereidingswijze
  • Breng de suiker, vanillesuiker en water in een steelpannetje onder zachtjes roeren aan de kook. Voeg vervolgens de boter en stroop toe
  • Voeg, als de boter gesmolten is, ook de room en de melk toe. Op hoog vuur 15 minuten laten doorkoken.
  • Neem daarna de pan van het vuur en klop het mengsel op tot het dikker wordt. Schenk de vloeistof vervolgens in een bakblik met hoge randen waarin de karamel kan afkoelen en opstijven.
  • Eenmaal koud geworden kan de karamel met een mes - in het bakblik - in blokjes worden gesneden.
  • Geen opmerkingen:

    Een reactie posten