Ingrediënten:
- 1/2 ei
- 50 gram bakmeel
- 50 gram bloem
- 75 gram boter
- 50 gram bruine suiker
- 1/2 eetlepels
- speculaaskruiden
- 1/2 theelepels zout
- 2 eetlepels amandelen.
| Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 150 tot 160 °C
- Klop het ei los in een schaaltje.
- Doe alle ingrediënten in een kom.
- Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg dit toe aan het mengsel en kneed alles snel tot een soepele bal.
- Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg hierop uit tot een lap van een centimeter cm dik.
- Snijd de lap in twee of vier stukken en leg het op een ingevette bakplaat.
- Bestrijk het deeg met ei en versier de lap met amandelen.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de speculaas in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
- Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en haal het met een pannenkoekmes voorzichtig los
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten