zaterdag 16 november 2013

recept speculaas brokken sinterklaas recepten

Recept voor Speculaas brokkenRecept Speculaas brokken

Lekker grote brokken speculaas om te knabbelen of in de chocolademelk te dopen.
Ingrediënten:
  • 1/2 ei
  • 50 gram bakmeel
  • 50 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 50 gram bruine suiker
  • 1/2 eetlepels
  • speculaaskruiden
  • 1/2 theelepels zout
  • 2 eetlepels amandelen.
Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 150 tot 160 °C
  • Klop het ei los in een schaaltje.
  • Doe alle ingrediënten in een kom.
  • Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, voeg dit toe aan het mengsel en kneed alles snel tot een soepele bal.
  • Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg hierop uit tot een lap van een centimeter cm dik.
  • Snijd de lap in twee of vier stukken en leg het op een ingevette bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met ei en versier de lap met amandelen.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de speculaas in 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
  • Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en haal het met een pannenkoekmes voorzichtig los

Geen opmerkingen:

Een reactie posten